Zondagavond 30 april, samen met mijn man genieten van heerlijke asperges; glaasje wijn erbij.

En dan gaat mijn telefoon!

Monique Bankras belt mij op. Ze vertelt mij over het ongeluk van Karin en Renzo.

Er komt deze week heel wat op haar af en ze zou het fijn vinden om dit samen met een Ritueelbegeleider te doen. Natuurlijk zeg ik ja.

Maandagavond heeft zij een gesprek bij de familie en ik heb aangeboden om hier alvast bij aanwezig te zijn. Monique en ik zien elkaar voor het eerst, maar het voelt gelijk goed en samen gaan we ervoor. Er wordt gesproken over de datum van de crematie, de kaart en het afscheidsmoment voor de kinderen. Dinsdagavond zijn we met de families om tafel gegaan om het inhoudelijke van het afscheid te bespreken. Mooie herinnering komen al boven tafel. En vooral het persoonlijk symbool van Karin; als zij een blaasbloem zag, moest ze hem plukken en blazen. Dit symbool hebben we gebruikt bij het afscheid in het crematorium.

Donderdagochtend 4 mei, hebben we met de klasgenootjes van Renzo en hun ouders een afscheidsviering in de Berkhouterkerk. Heel indrukwekkend en ontroerend om dit te mogen begeleiden.

Vrijdagavond was er in diezelfde kerk een condoleance. Veel mensen kwamen hun steun betuigen aan de familie. Op zaterdag was de crematie van Karin en Renzo. Een heftig gebeuren, maar samen met Monique hebben we een warm, liefdevol en persoonlijk afscheid mogen verzorgen.

Dankjewel Monique voor het in mij gestelde vertrouwen.

Yvonne Heddes

Ritueelbegeleider In Stijl