Wat kost een uitvaart?

“Wat kost eigenlijk een uitvaart zo’n beetje, Monique?”

Een vraag die ik met regelmaat gesteld krijg. En ik kan hem niet eenvoudig beantwoorden.

Alles hangt af van de keuzes die gemaakt worden en dat begint al bij het opbaren; doen we dat thuis of in een uitvaartcentrum? Welke kist, wade of ander omhulsel wordt gekLiefdevolle, praktische en ozen? Waar vind het afscheid plaats, hoeveel mensen nodigen we daarvoor uit en doen we alleen een kopje koffie na afloop of mag er ook iets te eten worden geserveerd?

Zomaar een greep uit de vele vragen die beantwoord moeten worden in de dagen na het overlijden van een dierbare.

Eén antwoord kan ik wel geven; bijna alles kan en mág. Met slimme keuzes kunt u veel geld besparen. Ik noem een paar voorbeelden: Opbaren thuis en condoleance aan huis is een goedkopere optie dan in een rouwcentrum. Zelf uw dierbare vervoeren in eigen auto of bus, het mág…..Een afscheidsbijeenkomst (voorafgaand aan begrafenis of crematie) in eigen huis, tuin of schuur…….

Ook kan ik helder zijn over het tarief wat ik bereken als ik een uitvaart verzorg. Ik reken één vast tarief voor een liefdevolle, praktische en betrokken uitvaartbegeleiding vanaf het moment van overlijden tot na de uitvaart. Ongeacht of ik in de avond, nacht of weekend bij u ben. Verder worden producten en diensten die ik van derden voor u inhuur of bestel, zonder opslag aan u doorberekend. Dus geen provisies op kist, rouwadvertentie, rouwkaart etc. Helder en transparant.

En…over nog een ander aspect kan ik heel duidelijk zijn; ik blijf helder in de dagen waarin uw hoofd niet zo helder is; ik heb een nuchtere kijk op zaken en bewaak voor u de kosten. Ik leg u de keuzes voor waarvan ik denk dat ze bij u passen, maar zal met regelmaat wijzen op de kosten die daarmee gepaard gaan. Na onze eerste gesprekken, overleg ik vlot een kostenraming zodat u weet met welke kosten u te maken krijgt en u niet voor verrassingen komt te staan.

Wilt u meer weten over de verschillende keuzes als het gaat om uitvaartverzorging, begraven of cremeren en de kosten die daarmee gepaard gaan? Nodig mij uit voor een vrijblijvend voorgesprek, waarna ik  – ook geheel vrijblijvend- een kostenraming kan opmaken. Alleen door op deze manier verschillende aanbieders te vergelijken, krijgt u een helder beeld.