Voorbespreking

Praten over de dood is iets wat de meeste mensen niet graag doen. Toch is het goed om eens na te denken over hoe uw eigen afscheid eruit zou mogen zien als het zover is. Niet alleen voor mensen die heel oud of ziek zijn en weten dat zij misschien niet lang meer te leven hebben, maar ook voor mensen die gezond zijn en nog midden in het leven staan.

Het voorkomt dat uw nabestaanden keuzes moeten maken, die voor hen misschien wel heel moeilijk zijn, omdat zij niet weten wat u zou hebben gewild.

Heel graag kom ik vrijblijvend bij u langs als u met mij eens van gedachten zou willen wisselen over de vele mogelijkheden en de weinig onmogelijkheden die er zijn als het gaat om afscheid en uitvaartwensen. Het is mooi dat er veel te kiezen is, want dat maakt een afscheid heel persoonlijk en dat geeft heel veel troost voor nabestaanden.

Ook heb ik een speciale wensenkaart ontwikkeld, dit kan een leidraad zijn voor u en uw naasten om samen in gesprek te gaan en de wensen op papier te zetten.

Naast het samen praten over de vormgeving van het afscheid, wijs ik u ook graag op de meer praktische zaken waar u mee te maken krijgt bij overlijden. Denkt u bijvoorbeeld aan uw administratie, is alles goed op orde en zijn uw nabestaanden op de hoogte van wat u geregeld heeft, of moeten er nog veel zaken geregeld en besproken worden?

Graag verwijs ik u voor administratieve ontzorging naar Mirjam Verlind van Bureau Verlind. Zij kan u bijstaan, ook als u maar een uurtje nodig heeft om overzicht te krijgen. Maar ook de afwikkeling van de totale nalatenschap met alles wat daarbij komt kijken is bij haar in goede handen. www.bureauverlind.nl