Na de uitvaart

Een goed afscheid helpt je verder

Een uitspraak die echt klopt, maar na het afscheid van een dierbare verder gaan is vaak niet eenvoudig. Op uw eigen manier probeert u de draad van het leven weer op te pakken.Dat gaat met vallen en opstaan, er is geen gebruiksaanwijzing bij en het valt vaak niet mee.

Ik ben ervan overtuigd dat, hoe u het ook doet, het nooit ‘verkeerd’ of ‘fout’ is, u kunt alleen maar op uw eigen gevoel afgaan….

Een paar weken na de uitvaart neem ik contact met u op. Als u daar behoefte aan heeft kom ik graag nog een keer bij u langs. We blikken terug op de uitvaart en praten over hoe het nu met u gaat. Als u dat wenst kan ik u ondersteuning bieden, bijvoorbeeld bij het maken van een dankbetuiging.

Nazorgconsulent

Daarnaast werk ik samen met een professionele nazorgconsulente, na langer verloop van tijd neemt zij contact met u op, de ondersteuning die zij kan bieden in het verwerkingsproces kan heel waardevol zijn en u helpen verder te komen. U geeft zelf aan waar u behoefte aan heeft.

Tegelijk met de officiële overlijdensakte, ontvangt u van mij een boekje ‘Wat te regelen na overlijden’.

Als u op deze link klikt, komt u terecht op de website van het Landelijk Steunpunt Verlies. U kunt hier uw eigen, persoonlijke actielijst aanmaken als het gaat om regelzaken na een overlijden. Het levert een digitale checklist op, waar u veel steun aan kunt hebben.

Meer lezen over rouwverwerking? Kijk eens op:    https://www.uitvaartnet.nl/rouwwijzer

Digitale Nazorg

In deze tijd is het ‘digitale spoor’ wat mensen na hun overlijden nalaten, vaak behoorlijk groot.
En nabestaanden weten lang niet altijd hoe ze het moeten aanpakken als het gaat om bijvoorbeeld het opzeggen van social media-accounts, online-accounts bij allerlei bedrijven of bijvoorbeeld het openen van een beveiligde telefoon om bij gesprekken en foto’s te kunnen komen.
Om hierin nabestaanden te kunnen ondersteunen en ontzorgen verwijs ik naar
www.digitalenazorg.nl en www.i-finish.nl .
Professionals op het gebied van het opzeggen van diensten, contracten en overeenkomsten en op het gebied van technische mogelijkheden bij digitale nalatenschap, online erfenis en dierbare data.