Na de uitvaart

Een goed afscheid helpt je verder

Een uitspraak die echt klopt, maar na het afscheid van een dierbare verder gaan is vaak niet eenvoudig. Op uw eigen manier probeert u de draad van het leven weer op te pakken.Dat gaat met vallen en opstaan, er is geen gebruiksaanwijzing bij en het valt vaak niet mee.

Ik ben ervan overtuigd dat, hoe u het ook doet, het nooit ‘verkeerd’ of ‘fout’ is, u kunt alleen maar op uw eigen gevoel afgaan….

Een paar weken na de uitvaart neem ik contact met u op. Als u daar behoefte aan heeft kom ik graag nog een keer bij u langs. We blikken terug op de uitvaart en praten over hoe het nu met u gaat. Als u dat wenst kan ik u ondersteuning bieden, bijvoorbeeld bij het maken van een dankbetuiging.

Nazorgconsulent

Daarnaast werk ik samen met twee professionele nazorgconsulentes, na langer verloop van tijd neemt één van hen contact met u op, de ondersteuning die zij kunnen bieden in het verwerkingsproces kan heel waardevol zijn en u helpen verder te komen. U geeft zelf aan waar u behoefte aan heeft.

Tegelijk met de officiële overlijdensakte, ontvangt u van mij een boekje ‘Wat te regelen na overlijden’. Hierbij zit een brief met inloggegevens.

Als u op deze link klikt, komt u terecht op de website van het Landelijk Steunpunt Verlies. U kunt hier uw eigen, persoonlijke actielijst aanmaken als het gaat om regelzaken na een overlijden. Het levert een digitale checklist op, waar u veel steun aan kunt hebben.

Meer lezen over rouwverwerking? Kijk eens op:    https://www.uitvaartnet.nl/rouwwijzer