Als ik een uitvaart verzorg, probeer ik altijd de balans te vinden in het voldoende aanwezig, maar ook op de juiste momenten afwezig zijn. Ik zal dat proberen uit te leggen. Uitvaarten verzorgen blijft altijd maatwerk; waar de ene familie heel veel behoefte aan contactmomenten met mij heeft, is dat bij een andere familie weer anders. Het is heel fijn om samen aan tafel te zitten om dingen te bespreken, maar soms vinden mensen een kort en bondig overleg en daarna uitwisseling van details via telefoon, app of mail ook prima.  Alles kan wat mij betreft, maar wat ik wel graag wil laten voelen aan mensen is dat ik ze niet loslaat gedurende de dagen waarin van alles geregeld moet worden. Of ik nu veel of wat minder fysiek bij hen ben, toch ben ik met ze bezig. In het regelen van allerlei logistieke zaken op de achtergrond, het nauwkeurig vastleggen van de afspraken bij de locaties waarvan gebruik gemaakt gaat worden en het briefen van de medewerkers her en der die op de dag van het afscheid voor de familie en ook voor mij klaar staan. Verder verdiep ik me in de familie en de situatie en zal ik bij het afscheid altijd persoonlijk zijn in benadering en woorden. Ik ben niet van het standaardwerk en zal op elk detail letten.

Het mooiste compliment wat ik van een familie kan krijgen is dan ook: ” Alles is perfect verlopen, je was er op de juiste momenten en als het niet nodig was, was je er ook niet.” Dan weet ik dat ik mijn werk goed heb gedaan. De familie met de juiste timing, de juiste nabijheid en ook misschien wel de juiste afstand, heb geholpen om een afscheid te maken wat bij hen past en wat recht doet aan hun lieve dierbare.

Bel mij gerust voor een vrijblijvend, kosteloos voorgesprek. Voor melding van overlijden ben ik 24 uur per dag bereikbaar op 06-30642871